HTML

Úrintől kapott tripper nehezebben gyógyul

könyvek,élet

Friss topikok

  • roszi: ez egy kifejezetten jó könyv, csak ajánlani tudom én is mindenkinek! (2009.09.27. 18:58) Étteremkritika
  • magyar-magyar szótár: Hát még a régi Utasellátók mötgötti nőiWC-k Kis Vörös Katonái mennyit éltek a csempére ragaszgálván! (2009.09.15. 06:15) Egy vöröskatona
  • tesz-vesz: kevés is a hozzászóló. mi alapján lehetett bent valaki a goldenblogba, és mi alapján meg nem? láto... (2009.07.15. 21:13) Churchill harcol
  • csarliparkőr: hát persze, Aranyalma Parkőr (2009.06.04. 17:44) 1200 méter hosszú fallosz
  • A KÉRDEZŐBIZTOS: vér, ondó stb. ennek a rakás közönségeségnek és ocsmányságnak mi értelme? (mert hát erre a szín... (2009.06.02. 14:24) Vlad Tepes magyarigazolványa

Linkblog

1200 méter hosszú fallosz

2009.06.02. 09:16 csarliparkőr

 

Kerekes Tamás
1200 MÉTER FALLOSZ
Egy tehetségtelen nimfomániás naplója
 
 
 
 
A bestseller-listákon egyre-másra tűnnek fel mostanában memoárok, mint a londoni luxusprostituált naplója, ám a művek egy részéről később kiderül, hogy mögöttük a könyvpiacot kitűnően ismerő professzionális írástudó áll.
Kár, hogy az igazi kurvák nem közölnek hosszabb regényeket Író voltam címmel (ki tudja?), bár egy-egy regény mögött sejthetően szintén szakmáját felsőfokon ismerő szajha áll… Egy pillanatig játsszunk el a gondolattal, hogy egyes művek mögé ne komoly alkotót képzeljünk, hanem egy kokottot…Talán nem is olyan nehéz.
Hogyan és főként miért válik egy francia születésű újságíró, később PR-os elitprostituálttá?
Valérie Tasso: Egy nimfomániás naplója, Korona Kiadó, Budapest 2OO4
(a fotón az olasz kiadás borítója)
 
Egy jó kurva előbb-utóbb megtalálja hivatását – mondta tehetség és elhivatottság viszonyáról egy különösen emelkedett pillanatában Ernest Hemingway, aki azonban az íráshoz is értett. A Tasso név (Megszabadított Jeruzsálem) ugyan bevezetett márka már az irodalomban, ám Valérie Tasso Egy nimfomániás naplója c. opusza nem keresztény epopeia.
 
1200 méter hosszú fallosz
Jó, ha tudjuk, mi hozta létre a művet: ez lehet pont olyan izgalmas, mint Henry Kissinger titkos kínai útja.
"Egy színésznőre emlékeztetsz, akivel viszonyom volt – mondja a hajamat simogatva, miután hasamat összefröcskölte spermájával. Mindig azt mondta: fogalmad sincs, hány kilométer faszt kell leszopnom, hogy hírese legyek" – szerepel a regény tizenhetedik oldalán, ám én ezt vándormotívumnak tartom, hiszen ez a megközelítés feltűnik Joe Esterhazy Amerika c. regényében is. A mennyiség átcsap minőségbe, mondhatom, mert tudom, hogy Marilyn Monroe esetében megjegyezték a rajongók, hogy egy teniszlabdát is átszívott egy szűk locsolótömlőn.
Most a mennyiségnél tartunk: "Egy rögtönzött fuvolajáték után el is készülök a fejszámolással. Ha egy átlagos hímtag tizenkét centis, akkor, teszem azt, ezerkétszáz méternyihez tízezer férfival kell csinálnom." Ez lehet, hogy pontos, de valaki megmondhatta volna a kéziratszerzőnek, hogy ettől még nem lesz híres.
A motiváció
"Talán különös, de nem vicc, hogy én olyan pasit keresek, aki képes érzelmeket vinni a szexbe. De a lakásán, egy csésze trópusi gyümölcstea mellett végképp elmegy a józan eszem, s mire feleszmélek, szétvetett lábbal térdelek a vastag dákó előtt, amelyik nem tudna még belém hatolni, viszont ízletes."
A fülszöveg szerint a szerző az interkulturalitás témaköréből doktorált, tehát nem meglepő az a filozófiai eszmefuttatás, mely összeköti a szexet a világmindenség hajtóerejével, mondhatnánk arkhé-jával.
"Saját elméletet is gyártottam a halállal kapcsolatban. Eszerint tiszta energiából vagyunk, és ha meghalunk, az atomjaink elkeverednek a Mindenség többi részével. Energiánkat elnyeri a Kozmosz hajtóereje. Se Paradicsom, se Pokol. A Kozmosz valamelyik egysége vagyunk, amelyben benne van az egész Világegyetem. Szeretkezés közben is ezt érzem. A bennem levő energia egyesül a másik emberével, s ettől az egyesüléstől kiröppenünk önmagunkból, és eggyé válunk a Mindenséggel. Gyönyöröm energiája egy kis rész belőlem, amely leválik rólam, és elvegyül a Kozmosszal. Ha lecsillapodom, visszatérek emberi mivoltomhoz. A kéj tehát utazást jelent a csillagtérben."
SK 7O az az anyag,
amely a kotonokban a "realitásérzést biztosítja", mondja a regény hősnője, ez azonban a regényből majdnem teljesen hiányzik, gyermekkorom elkobzásra került pornókönyvei is szaftosabbak voltak, ráadásul íróilag sem kvalifikált munka. A fordító figyelmességét is elkerülte egy kifejezés, két megcsalt hitves közül mondja az egyik: "egy cipőben sántikálunk".
Valami olyasmiről van szó, tehát, hogy pornónak nem elég izgalmas, regénynek meg gyenge, a nimfománia meg lehetne magánügy.
 
 
 

2 komment

Címkék: fallosz

A bejegyzés trackback címe:

https://csarliparkor.blog.hu/api/trackback/id/tr491158318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A KÉRDEZŐBIZTOS 2009.06.02. 14:29:15


vér, ondó stb.


ennek a rakás közönségeségnek és ocsmányságnak mi értelme? (mert hát erre a színvonalra még a blog elnevezés is túlzó)

persze egy tehetségtelen nimfomániástól...

csarliparkőr 2009.06.04. 17:44:54

hát persze, Aranyalma
Parkőr
süti beállítások módosítása